Moja Biblioteka - izdavacke kuceReklama
Pronađite vesti koje Vas zanimaju

 Vesti iz sveta knjiga


Na ovoj stranici možete pratiti aktuelne vesti o novim knjigama, izdavačkoj delatnosti i top listama najčitanijih knjiga. Vesti se preuzimaju iz mnogih izvora među kojima su izdavačke kuće, autori knjiga, zatim B92, RTS, Mondo, Pink, Danas, Glas Javnosti, Blic, Kurir, Politika, Večernje Novosti, Dnevnik, Press.


Fond "Prvi srpski ustanak" u Aranđelovcu raspisuje konkurs
KONKURS ZA DODELU KNJIŽEVNE NAGRADE "DANKO POPOVIĆ"

Književna nagrada "Danko Popović", koja na osnovu odluke Upravnog odbora Fonda, od 9. septembra 2011. godine, ima za cilj da doprinese razvoju srpske proze i neguje ono što je najbolje u slobodoljubivoj srpskoj tradiciji, dodeljuje se, pod pokroviteljstvom SO Aranđelovac, svake godine za najbolju knjigu proze (roman, knjiga pripovetaka) domaćih autora na srpskom jeziku objavljene u protekloj godini (prvo izdanje). Pravo predlaganja imaju izdavači, kulturne institucije, udruženja, organizacije i pojedinci. Predlagači dostavljaju po pet primerka predloženog dela, objavljenog od 1. januara do 31. decembra 2012. godine, na adresu:

Fond "Prvi srpski ustanak",
34300 Aranđelovac, Venac slobode 14,
sa naznakom: za književnu nagradu "Danko Popović".

Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa. Nagrada će biti uručena u Aranđelovcu, na manifestaciji "Razgovori pod lipom Danka Popovića", između 7. i 19. avgusta 2013. godine. Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a žiri će svoju odluku saopštiti najkasnije do 31. jula 2013. godine. Primerci dostavljenih knjiga ne vraćaju se predlagaču. Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 034 /725-546

Konkurs je otvoren do 31. marta. 2013 godine.


Izdavačka kuća Eden kuća knjige poklanja knjigu
Darvinova crna kutija

Izdavačka kuća Eden kuća knjige poklanja knjigu Darvinova crna kutija nastavnicima i profesorima hemije ili biologije! Javite se na - gdozic@gmail.com , radi dogovora o preuzimanju ili slanju knjige na adresu škole.


Putopis Hadži Ljilje Plavšić
"Ja znam Božije ime"

Putopis Hadži Ljilje Plavšić "Ja znam Božije ime" predstavlja intimističku ispovest u 26 poglavlja, kojima autorka svedoči o svom duhovnom putovanju Hristovim stopama na kome joj je po njenim recima Jevanđelje zasijalo punim sjajem, a reč Božija postala istinita, zbog čega je imala dubok osećaj da se zapravo vratila kući. Kroz ličnu ispovest večne dileme i preispitivanja da li ispravno ili pogrešno postupamo u Božjim hramovima ili tumačimo neka pravila ponašanja u određenim verskim obredima Plavšićka otvoreno i surovo iskreno potvrđuje našu kolektivnu neukost i neutemeljenost u veri, hrabro iznoseći sve svoje sumnje i strahove o onome što nam je unutar vere ostalo bez odgovora, ali i zbunjenost manje ili više različitim pa čak i površnim obrazloženjima koja dobijamo od onih koji su po službi pozvani da nam ih daju.


Lunarni kalendar 2011-2019
Mesečeve mene iz dana u dan

Odavno je poznata veza između kretanja Meseca i zdravlja čoveka. Svaki dan mi na sebi osećamo uticaj energije Meseca. Naturolog Malahov će vam svojom knjigom Lunarni kalendar pomoći da naučite da pravilno i efikasno koristite energiju Meseca za ozdravljenje i uspeh u svakodnevnim poslovima. Saznaćete kog lunarnog dana je najbolje lečiti određenu bolest, sakupljati lekovite trave, raditi u bašti, započinjati gradnju kuće, sklapati brak, začinjati dete. U knjizi je priložen praktičan lunarni kalendar do 2019. godine, zahvaljujući čijim preporukama će svi vaši poduhvati i metode ozdravljenja dati izvrsne rezultate. Pratite Mesečeve mene za 2013. svaki dan.


BIBLIOTEKA "MILUTIN BOJIĆ", BEOGRAD
Redizajniran sajt Biblioteke "Milutin Bojić"

Od 9. januara 2013. godine u funkciji je novi, redizajniran sajt www.milutinbojic.org.rs Biblioteke "Milutin Bojić" sa sedištem u ulici Ilije Garašanina 5 u Beogradu. Sajt je, pre svega, prilagođen potrebama članova biblioteke koji u svakom trenutku mogu videti gde se ona nalazi, kakve usluge nudi i kakve se programske aktivnosti odvijaju u Biblioteci. Za pretraživanje knjižnog fonda tu je elektronski katalog BISIS, a članovi u svakom trenutku pored ovog kataloga, mogu dobiti sve informacije o knjigama od bibliotekara i putem telefona.

Na naslovnoj strani sajta može se videti i ko su prijatelji Biblioteke koji su omogućili popuste članovima Kluba čitalaca Biblioteke za svoja izdanja knjiga, odnosno usluge.

Copyright © 2007-2015 MojaBiblioteka.com